| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
چرا نمی توانیم به خوبی روی وظایف شغلی خود تمرکز کنیم؟
تحقیقات انجام شده توسط یک محقق کانادایی با نام جاناتان اسکولر نشان می دهد ذهن برخی افراد حتی در انجام کارهای ساده در 15 تا 20 درصد مواقع سرگردان و حیران است.
اگر می خواهید قدرت تمرکز خود را افزایش دهید و از حواس پرتیهای خود بکاهید، ریشه و دلیل اصلی مشکل را پیدا کنید که احتمالاً یکی از موارد زیر است:
1- عدم خواب کافی
کمبود و محرومیت از خواب، تمرکز کردن را برایتان مشکل می کند. تمام انسانها به 7 تا 9 ساعت خواب شبانه نیاز دارند؛ اما این مسئله برای افراد پرمشغله سخت است. برای رفع این مشکل باید برنامهی خواب خود را تنظیم کنید و تا جایی که می توانند خواب کامل شبانه داشته باشید.
2- عوامل حواسپرتکن
یکی از مواردی که تمرکز کردن را برایتان مشکل می کند، عوامل حواس پرت کنی است که در اطراف ما وجود دارد. از مواردی که باعث ایجاد حواس پرتی می شود، می توان به مکالمات تلفنی، پیامک زدن، غیبت کردن، وب گردی و چرخ زدن در شبکههای اجتماعی اشاره کرد.
3- نبود اولویتبندی
گاهی نمی توانید به خوبی تمرکز کنید، چون دقیقا نمی دانید روی چه کاری باید متمرکز شوید. در بیشتر مواقع نبود اولویت بندی کارها سبب از دست رفتن تمرکز می شود.
اگر با چنین مشکلی مواجه هستید و وقت و انرژی خود را از دست می دهید، به دنبال راهکاری برای اولویت بندی وظایفتان باشید.
4- استرس بالا
دکتر جان کابات زین از دانشکدهی پزشکی دانشگاه ماساچوست می گوید، استرس و تمرکز رابطهی مستقیمی باهم دارند. وقتی چند کار را همزمان انجام می دهیم و روی چندین کار تمرکز می کنیم، دچار استرس بیشتری می شویم و هر قدر استرس بالاتر رود، تمرکز کردن برایمان سختتر می شود. بهتر است برای تمرکز بیشتر به دنبال راهکارهایی مانند انجام تمرینات ذهنی و تمدد اعصاب باشید.
5- سبک زندگی
فاکتورهای سبک زندگی از جمله مواردی است که روی توانایی تمرکز کردن تأثیرگذار است. فاکتورهایی چون تغذیهی سالم، وعدههای غذایی مناسب با ترکیبی از کربوهیدراتهای پیچیده، پروتئین و چربیهای سالم و ورزش روزانه در بهبود تمرکز مفید است و بهره وری شما را بالا میبرد.
6- محیط نامنظم
محیط کار نامنظم از مواردی است که تمرکز کردن را برایمان سخت می کند. وقتی خود را برای کار آماده می کنید و یکی از کارمندان پیش شما می آید و سؤالی می پرسد، هرگز نمی توانید روی کارتان متمرکز شوید و تمام توجه خود را صرف کار کنید.
7- اختلال کمتوجهی- بیشفعالی
اگر هیچ یک از این موارد نمی تواند کمبود تمرکز شما را توجیه کند، احتمالاً دچار مشکل ADHD یا اختلال بیش فعالی-کم توجهی هستید. اگر همیشه بینظم هستید، تمرکز ندارید و احساس بیقراری می کنید، پیشنهاد می کنیم به پزشک مراجعه کنید.
اگر در بیشتر مواقع با این مشکل رو به رو هستید، احتمالاً بیش از یک مورد از موارد بالا را تجربه کردهاید. تمام موارد بالا، راه حل خاص خود را دارند و میتوان تأثیر آنها را کاهش داد.
هر چقدر درک بالاتری از تعامل ذهن، بدن و محیط اطراف داشته باشید، کنترل بیشتری خواهید داشت و تمرکز شما روی کارهای روزانه افزایش می یابد.
منبع: entrepreneur
کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید